Om mig

Jag, Daisy och Rose

Välkomna till Dogs In Motion!

Jag heter Kajsa Ström, jag är 28 år gammal och lever med mina två Eurasier tikar Daisy och Rose. Jag har haft ett enormt hundintresse under hela mitt liv, men under 2016 slog jag slag i saken och började arbeta som hundskötare och administratör på Tassmanien Hunddagis och Hundpensionat i Revinge. Som lyhörd hundskötare måste man vara förutseende och hundarnas välmående och hälsa är absolut högsta prioritet. Jag har deltagit i kurser om etologi och hundbeteende med Per Jensen och Jörgen Thynell samt erhållit diplom i första hjälpen för hund av djursjukvårdare Nathalie Niklasson. Vi var ett hunddagis som mottog hundar med många olika behov och ofta individer som, av olika anledningar, inte fungerade i andra dagisverksamheter. Jag har alltså erfarenhet att arbeta med problemhundar av många olika slag, med aggressivitet, ångest och osäkerhet. Positiv förstärkning och motivation är och kommer alltid vara mitt viktigaste verktyg. Två egenskaper som jag mottagit mycket beröm för är mitt lugn och tålamod. När man arbetar med hundar är lugn och trygg energi mycket viktigt. Allt börjar med en själv, att kunna läsa av signaler och bemöta varje hund på ett individanpassat sätt. Det är just på detta sätt som jag arbetar på, inom dels det mobila hunddagiset och dels som hundmassör och hundfotograf. Jag läser av varje individ och bemöter och hanterar dem på sättet de är mest trygga på. År 2018 utbildade jag mig till Diplomerad Hunddagisföreståndare hos fantastiska Mimmi Janeld på Aurora Hundtjänst. Senare samma år började min resa inom friskvårdsvärlden.

Allt började med en Friskvårdsclinic år 2017 med Fysioterapeut Jessica Axelsson. Min äldsta tik Daisy har sedan valp haft problem med mystisk frambenshälta, trots otaliga veterinärbesök och träning med fysioterapeut på djursjukhus kvarstod problemen. Jag ville lära mig mer, jag behövde mer information och fler verktyg för att kunna hjälpa min hund. På friskvårdsclinicen fick jag lära mig så mycket värdefull information om hundens rörelser, anatomi och även om hundmassage. Efter att Daisy fick en massagebehandling av Jessica fick jag reda på att hon har två förskjutna kotor i sin ryggrad, och kompenserat för detta genom att belasta resten av kroppen felaktigt. Jag stod som paralyserad och med tårarna rinnande ner för kinderna. Hur kan detta ha gått till? Hon har aldrig visat tecken på smärta i ryggen. Och det är just det som är problemet. Hundar härstammar från vargen och är ett flockdjur. Att visa tecken på smärta leder till katastrofala konsekvenser i en flock. Att visa tecken på smärta strider mot deras natur. Det är upp till oss människor att tyda alla små tecken på egen hand.

Med tårar i ögonen och smärta i bröstet för min älskade Daisys skull sade jag till Jessica:

-“Vad ska jag göra? Daisy är hela min värld”

Hon svarade på ett lugnade sätt som bara Jessica kan göra:

-“Ja, och DU är hela hennes”

Och så är det. Alla som känner mig vet vad mina hundar betyder för mig. Jag skulle aldrig kunna föreställa mig ett liv utan hund. Mina hundar Daisy och Rose ÄR min värld.

Jessica gav mig verktyg och kunskap för att hjälpa min hund. Jag fick lära mig hur jag skulle massera henne för att minska på hennes spänningar och få igång cirkulationen, jag fick individanpassad fysträning för att lära henne att belasta kroppen korrekt igen, och jag fick tips på kosttillskott bl.a. för att främja hennes ledhälsa. Jag satte naturligtvis genast igång.

Ett halvår senare träffade vi Jessica igen och hon kunde knappt tro sina ögon när hon såg Daisy.

“Det här är en helt ny hund! Jäklar vad bra jobbat!” Utbrast hon.

Sedan jag började min behandling av Daisy och själv sett vad det gett för enorma positiva resultat vet jag vad jag kan göra. Jag kan hjälpa hundar, jag vill hjälpa FLER hundar. Det har nu gått cirka två år sedan första mötet med Jessica och jag började behandla Daisy, och hon har sedan dess helt varit helt fri från sin mystiska frambenshälta!

Tanken på att kunna hjälpa fler hundar och drivkraften och viljan att lära mig mer blev jag erbjuden av min arbetsgivare att utbilda mig till Diplomerad Hundmassör hos Ängslyckan Friskvård med Malin Helmborn och Jessica Axelsson. Jag tackade givetvis ja och det är den mest fascinerande och fantastiska utbildning jag någonsin gått.

“Vi ser till HELA hunden och vi är väl införstådda i hur komplext men även fantastiskt hundens kropp, huvud och hälsa hänger ihop med varandra. För att kunna arbeta med det ena så måste man förstå det andra och allt vårt arbete bygger på att man har ett helhetstänk där många parametrar styr över vilket resultat din behandling får. “ Ängslyckan Friskvård

Såhär arbetar jag inte bara som hundmassör, men även som hunddagisföreståndare. Man måste se hela hunden, man måste förstå hur ett visst problematiskt beteende kan hänga ihop med en bakomliggande smärta. Man måste se hur en frambenshälta egentligen härstammar från ryggsmärtor. Det är upp till oss hundägare att hjälpa våra fyrbenta familjemedlemmar på bästa möjliga sätt.

Det är detta jag erbjuder i mitt företag, Dogs In Motion- trygghet. Ett företag som finns där för hela hunden. Jag vill att ni som hundägare skall känna tryggheten i att ha en Diplomerad Hundmassör som Dagisfröken. Jag vill att ni skall känna tryggheten i att kunna fråga om tips på träning och råd och på egen hand kunna lära er hjälpa era egna hundar. Och jag vill att ni ska känna tryggheten i att er fyrbenta familjemedlem blir upphämtad och lämnad samt tillbringar varje vardag med en kompetent och lyhörd person som ser hundarnas välmående som absolut högsta prioritet.